Kleuren.

Als je wel eens in een kunstschilders materialenwinkel of een bouwmarkt bent geweest, dan weet je vast wel dat er ontzettend veel kleuren te krijgen zijn.
En dan praat ik niet over donker- en lichtgroen, maar over minstens 50 verschillende groentinten!!!
De hoeveelheid pigment in de verf en de combinaties van verschillende pigmenten bepaalt namelijk de uiteindelijke kleur. En zo kun je dus ontelbaar veel kleuren maken.
Al deze kleuren hebben natuurlijk hun eigen naam en nummer en kun je allemaal terugvinden op de kleurkaart van de verfsoort. Dat nummer is echt superhandig, want die namen zijn soms zooo lastig om uit te spreken!

kleurenIedere verf heeft namelijk een eigen merk. Alleen van aquarelverf zijn er al zeker 30 merken. En dat merk bepaalt dan welke kleuren ze op de markt gaan brengen.
Deze kleuren krijgen dan een naam. Deze namen zijn afgeleid van de verschillende kleuren en vaak ook nog van andere talen zoals Frans, Italiaans of Latijn.


Zo heb je van de blauwsoorten bijvoorbeeld;
- Ultramarijn blauw.
- Cobalt blauw.
- Azuur blauw.
- Pruisisch blauw.
- Hortensia blauw.
- Touareg blauw.
- Konings blauw.
- Hemels blauw.
- Turquoise blauw.

En dat zijn ze nog lang niet allemaal hoor….
De meeste merken hebben dezelfde kleuren in hun assortiment, maar deze kleuren zijn nooit helemaal hetzelfde. Dus voor ieder wat wils.
Mocht jouw favoriete kleur en nu toch nog niet bij zitten, dus kun je natuurlijk altijd zelf een paar kleuren mengen, totdat je jouw kleur hebt gevonden.