Heilige plaatsen.
Ieder jaar maken miljoenen Hindoes een bedevaart (yatra) naar heilige plaatsen die verbonden zijn met het Hindoeïsme. Ze hoeven dit niet te doen, maar velen doen het wel omdat ze denken dat dit hen dichter bij de Moksha brengt.

Tirtha`s.
Zo bezoeken zij bijvoorbeeld de grote tempels van de 7 heilige tirtha`s (steden) van India: Varanasi, Hardwar, Mathura, Ayodhya, Ujjain, Dwarka en Kanchipuram. 

De heilige Ganges.
Hindoes geloven dat het water van de rivier de Ganges heilig is en dat het hun zonden afwast. Deze rivier stroomt van de Himalaya, door Noord India naar de Golf van Bengalen in het oosten.
Volgens de oude verhalen viel de Ganges vanuit de hemel op de aarde. Shiva gangesving toen de rivier op om de val te breken. De rivier wordt ook als godin vereerd; Ganga.
Ter verering baden vele Hindoes in deze rivier en laten ze tevens hun as na crematie hierin verstrooien.

Kumbh Mela.
Om de 12 jaar verzamelen zich miljoenen pelgrims in de stad Allahabad. Hier komen de heilige rivieren de Ganges, Yamuna en Saraswati samen en de mensen komen hier dan baden in deze heilige rivieren. Tevens vullen de mensen kruiken met water om dit mee naar huis te nemen.

Heilige bergen.
Ook bergen zijn bijzondere plaatsen voor Hindoes. Veel Hindoes gaan hier dus ook heen op bedevaart. De berg Kailash in de Himalaya is het heilige huis van Shiva en Parvati.