De eerste Christelijke kerk.

Het woord kerk staat niet alleen voor het gebouw waarin de Christenen samen komen, het staat ook voor een groep mensen die samen komen om het Christendom te eren.

Nadat Jezus gestorven was, vervolgenden zijn leerlingen zijn tocht. Ze trokken rond en begonnen te dopen, te preken, zieken te genezen, enzovoorts. Duizenden mensen luisterden naar hen en werden hun volgelingen.

De leiders van de Joden waren bang dat deze mensen veel andere mensen zouden bekeren (overtuigen om ook Christen te worden) en dus begon men deze mensen te vervolgen en te doden.
Saulus was een van de mannen die verre tochten maakte om Jezus leerlingen te vervolgen. Maar op een dag bekeerde ook hij , veranderde hij zijn naam in Paulus en begon hij ook het Christelijke geloof te verspreiden.

Het Christendom verspreidde zich over de landen rondom de Middellandse Zee. De Romeinen bleven de Christenen vervolgen en dus moesten ze in het geheim bij elkaar komen. Ze hadden een geheime code bedacht om te kijken of degene die ze ontmoetten ook een Christen was. ichtus2Ze tekenden een halve vis in het zand en als de ander die afmaakte, wisten ze dat hij ook een Christen was.
De letters die erbij stonden, staan voor:

Jezus
Christus
Gods
Zoon
Redder

ichtus3