Opdrachten bij middelen van bestaan

1. Je wilt op Ameland een camping beginnen (het mag ook een hotel of een kampeerboerderij zijn). Daarvoor moet je een ondernemingsplan maken. Eerst moet je onderzoeken waar je een stukje grond wilt kopen, dan moet je bedenken wat er allemaal nodig is voor je plannen en natuurlijk moet je ook berekenen hoeveel dat allemaal kost en hoe duur het dan moet worden om op jouw camping te kamperen. Overleg tussendoor ook even met je juf. Zij kan je helpen controleren of je aan alles gedacht hebt. Bijvoorbeeld een reclamefolder, of een maquette, kijk ze begint al te helpen. Veel succes.

2. Je bent een Amelander visser of boer. Beschrijf een dag uit je leven. Als je dit een leuke opdracht vindt, kun je ook nog een dag beschrijven over hoe het vroeger was.

3. Wat zijn zuivelproducten? Welk zuivelproduct komt van het schaap? Maak daar een leuke verpakking voor

4. Ga naar: http://www.amelandsprodukt.nl/. Maak reclame voor deze producten. Gebruik hiervoor een groot vel.

5.Trek eens een bosatlas uit de kast en zoek de vaarroute van de boot op. Teken deze over op een kaartje van Nederland. Kun je misschien ook tekenen welke route de bus zal gaan nemen?

6.Rekenen maar: hoeveel kilometer zijn we ongeveer onderweg om van Hengelo naar Ameland te komen? Denk hierbij aan het feit dat we op Ameland nog van Nes naar de boerderij moeten fietsen, die ligt precies tussen Ballum en Hollum in. 
 
7.Voor de echte rekenaars onder ons;
Wij gaan met 100 kinderen en 16 volwassenen op werkweek. Reken de kosten eens uit als we de volgende activiteiten zouden ondernemen;
- Overtocht met de boot op maandag 19 juni. We nemen ook 1 auto mee.
- Fietsen huren van maandag t/m vrijdag (kinderen zonder versnelling en de volwassenen met)
- Bezoek aan het Natuurcentrum in Nes. (denk aan groepskorting)
- Bezoek aan het Reddingsmuseum Abraham Fock (denk aan groepskorting)
- Beklimmen van de vuurtoren. (denk aan groepskorting)
- Excursie; Wat is wad? ( we willen met 4 groepen)
Maak voor deze opdracht gebruik van de sites die zijn aangegeven bij het stukje over toerisme.

8.Tijdens de werkweek zullen we verblijven bij de Hollumer Trap. Je kunt eens gaan kijken op http://www.hollumertrap.nl/ Ontwerp eens een spetterende folder voor deze kampeerboerderij. Wat kan er in staan? wat er te doen is, hoeveel personen er kunnen verblijven, enzovoorts.