Opdrachten bij schelpen
1)      Ga naar de site http://www.webkwestie.nl/schelpen/ en snuffel eens lekker rond. Je kunt hier erg leuke opdrachten maken!
2)      Haal een schelp op en probeer eens uit te zoeken hoe oud deze schelp is. Kun je ook zien welke ringen in de zomer en welke in de winter zijn aangemaakt? Hoe kun je dat zien?
3)      Teken eens de binnenzijde van een schelp en leg aan de hand van deze tekening uit hoe een schelp leeft.
4)      Maak een kunstwerk van de schelpen die je op Ameland verzameld hebt. Je kunt een doosje versieren, een ketting maken, een schilderijlijstje maken, of verzin lekker iets anders.
5)      Haal een schelp op en probeer via deze site http://home.hccnet.nl/mp.van.veen/Schelpen/start.html te achterhalen wat voor een schelp het is.
6)      Ga eens lekker snuffelen op deze site http://mediatheek.thinkquest.nl/~jrd453/index.html je kunt hier leuke dingen lezen en doen.
7)      Doe de lezer van je werkstuk een groot plezier en zoek eens een overheerlijk recept met schaaldieren.  Versier het mooi en stop het in je werkstuk; SMULLEN!!! Misschien kun je gebruik maken van deze sites;
http://www.schmidtzeevis.nl
http://www.tijdvoorvis.nl/
8)      Kijk ook eens even op www.zeeinzicht.nl Misschien staat hier nog iets dat je kunt gebruiken of dat gewoon leuk is om even te lezen.